Mitchtaxi

Voordelen van verlichting met led lampen en led strips

Steeds meer mensen gebruiken het: led verlichting. Al vele halogeenlampen, gloeilampen en spaarlampen hebben plaats moeten maken voor deze nieuwe manier van verlichting, en niet voor niets: led lampen en led strips hebben talloze voordelen ten opzichte van andere soorten verlichting. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen voor u op een rij.

Laag energieverbruik

De voornaamste reden om led lampen en led strips te gebruiken, is dat deze lampen veel minder energie verbruiken dan andere soorten verlichting. Ter vergelijking: een led lamp kost 30% tot 50% minder stroom dan een spaarlamp, en tot wel 90% minder stroom dan een gloei- of halogeenlamp. Dit betekent dat u met het gebruik van led lampen veel minder geld kwijt bent aan energie, waardoor u de lampen binnen de kortste keren hebt terugverdiend.

Lange levensduur

Doordat led lampen en led strips veel minder stroom verbruiken, gaan ze ook een stuk langer mee. Gemiddeld is een led lamp eens per 5 à 10 jaar aan vervanging toe. Dit is ongeveer tien keer minder vaak dan een halogeenlamp, en een gloeilamp moet zelfs nóg vaker vervangen worden. Met de aanschaf van een led lamp of led strip, bespaart u dus niet alleen veel geld op stroom, maar ook op de aanschaf van nieuwe lampen.

Onderdelen kunnen worden gerecycled

Door de besparing van stroom en het minder vaak hoeven weggooien van de led lampen bent u al goed bezig voor het milieu, maar daarnaast kunnen led lampen die vervangen moeten worden ook beter worden gerecycled. In de spots zit namelijk geen giftig kwik, waardoor de lampen niet bij het chemisch afval hoeven te worden gedeponeerd. Verder bestaat de lamp uit meer onderdelen die kunnen worden hergebruikt in andere producten dan de andere soorten lampen.

Keuze uit allerlei soorten en maten

Waar u bij andere soorten verlichting maar een beperkte keuze hebt uit de verschillende soorten die u kunt kopen, zijn de mogelijkheden bij led lampen eindeloos. Led verlichting is beschikbaar in allerlei vormen en kleuren. Zacht wit licht, verlichting in allerlei verschillende kleuren, een instelbare intensiteit met dimbare led verlichting; alles is mogelijk. Daarnaast zijn de spots vaak ook te plaatsen in armaturen, waardoor u ze gemakkelijk kunt draaien. Naast het feit dat u groen en zuinig bezig bent met de aanschaf van led verlichting, heeft u dus ook nog eens een stuk meer opties om te variëren met uw verlichting!

https://www.leds-depot.be/
Scroll to top