Mitchtaxi

Opslagkist voor diverse gebruiksdoeleinden

Het woord verklapt het eigenlijk al: een kist waarin je dingen kunt opslaan. Nu zijn er verschillende producten waarvoor ik een kist zou kunnen bedenken, maar al deze producten zijn anders en hebben dus een ander type kist nodig. Dat is geen probleem zolang het basisprincipe een kist is met een scharnierend deksel want dat is wat we bedoelen met een kist. De buitenkant, kleur, het materiaal en de functie van een opslagkist kunnen aangepast worden aan het doel ervan.

Een opslagkist van plastic

Een opslagkist kan van hout, plastic of metaal gemaakt worden. Die keuze hangt totaal af van het product dat je in de kist op wilt slaan. Gaat het om poreuze spullen, dan wordt vaak een plastic opslagkist aangeraden. Dit omdat je met plastic alle kanten op kunt en er ook verschillende soorten plastic bestaan. Je kunt met een plastic opslagkist zelfs voedingswaren opslaan. Dit is mogelijk omdat plastic vochtdicht (zowel van binnen als van buiten), gemakkelijk te reinigen (hygiënisch) en stapelbaar is. Bovendien kan plastic stralingen van chemicaliën en UV afweren waardoor producten erg goed bewaard worden. De mogelijkheid tot stapelen maakt dit soort kisten zeer geschikt voor transport en opslag.

Een houten opslagkist

Een houten opslagkist is vochtvrij en gemakkelijk te monteren en weer te demonteren. Hout is niet zwaar en blijft drijven waardoor het tijdens maritiem transport vaak gebruikt wordt. Een houten kist is vaak mooier dan een plastic kist en kan naar wens bewerkt worden. Zo kan er gekozen worden voor een bepaald soort hout, een likje verf of zelfs een mooie laklaag. Sommige houten opslagkisten hebben een pallet als onderkant. Dit zorgt ervoor dat de kisten gemakkelijk te transporteren zijn. Ook kunnen de kisten op elkaar gestapeld worden voor een maximale benutting van je ruimte.

Een metalen opslagkist

Een metalen opslagkist is zwaar, maar wel erg degelijk. Voor producten als gereedschap zijn deze opslagkisten ideaal. Bovendien is het metaal van deze kisten meestal gemaakt van roestvrij staal zodat de opslag ervan ook in vochtigere ruimtes mogelijk is. Regen en kou beïnvloeden het materiaal dan ook amper waardoor deze kisten bijna overal te plaatsen zijn. Door hun gewicht zijn ze niet erg geschikt voor transport maar wel voor langdurig, veilige opslag.

Scroll to top