Mitchtaxi
Image default
Business

De ultieme wandeling door Maastricht in 8 stappen

Begin bij de Sint Servaasbasiliek

Een van de bekendste hotspots in de stad is de Sint Servaasbasiliek en is een goed punt om je stadswandeling te beginnen. Waarschijnlijk heb je al het één en ander van Maastricht gezien voordat je bij de basiliek bent, want zij ligt aan het Vrijthof, midden in het centrum van de stad.

Ga langs bij het Fotomuseum

Als je van kunst houdt, moet je zeker het fotomuseum bezoeken. De  exposities bestaan standaard uit verschillende stijlen. Het gebouw is ook alleen al de moeite waard, want deze locatie was vroeger het Spaanse Gouvernement.

Neem een pauze op het Vrijthof

Omdat je toch al op het Vrijthof bent, is dit de ideale gelegenheid om op een terras te gaan zitten en te lunchen of een kop koffie te nemen. Beeld je in dat het hele plein vol zit en je zit te luisteren naar een van de concerten van André Rieu.

Bezoek de Onze Lieve Vrouwebasiliek

Eigenlijk doet de Onze Lieve Vrouwebasiliek niet onder voor de Sint Servaas Basiliek. Je hoeft geen taxi in Maastricht te nemen om bij de Basiliek te komen vanaf het Vrijthof: het is maar een paar minuten lopen.

Wandel een stuk langs de Maas

Neem zelf een kijkje waar zo veel foto’s van worden gemaakt, namelijk van de Maas en de Sint Servaasbrug. Er zijn veel leuke plekken langs het water waar je even kunt zitten en kunt picknicken. Uiteraard mag een selfie op de Sint Servaasbrug niet ontbreken.

Geniet van groen in het Stadspark

Loop vervolgens door naar het stadspark. Hier kun je even de drukte van het centrum ontvluchten. In de buurt van het stadspark liggen nog een aantal kleinere parkjes die ook de moeite waard zijn.

Bezoek het Centre Céramique

Na een wandeling door het stadspark is het weer tijd om een museum te bezoeken. Het Centre Céramique ligt in de buurt.

Neem een taxi naar de top van de Sint Pietersberg

Je kunt de dag niet mooier afsluiten dan met een etentje boven op de Sint Pietersberg. Daar heb je een mooi uitzicht op de stad. We snappen ook dat je na een dag wandelen moe bent, dus je kunt ook een taxi in Maastricht nemen naar de top.

https://taxiforevermaastricht.nl/