Band voor je scooter kopen goedkoop online

Bij het online kopen van een band voor je scooter let je uiteraard op de prijs, het liefst zo goedkoop mogelijk! En uiteraard let je ook op de kwaliteit, je koopt een betrouwbaar merk waar je op kunt vertrouwen. Veel mensen komen in de problemen bij het maat van de band. Scooters zijn verschillend en er zijn veel maten scooter banden, hoe weet je welke band geschikt is voor jouw scooter? Wanneer je de handleiding niet kunt vinden helpen wij je met het zoeken naar de juiste maat.

 

Maat band scooter opzoeken

Op elke band voor je scooter staat de maat aan de zijkant genoteerd. Dat is een reeks getallen, je leest deze van links naar rechts op de band. Vaak staan er twee hoge getallen en één lager getal. De hoge getallen staan voor de breedte en de hoogte van de band. Het lagere getal staat voor de diameter in inches, bijvoorbeeld 10 of 12. Niet elke fabrikant en winkel gebruikt dezelfde codering, soms staat de diameter als eerste, soms als laatste. Doorgaans is het laagste getal de diameter van de scooter band.

 

Merk band scooter

Er zijn diverse merken scooterbanden zoals Bridgestone, Continental, Heidenau, Kenda, Michelin, Pirelli, Sava, Schwalbe en Vredestein. Bij online scooter banden kopen krijg je dezelfde kwaliteit als bij elke andere winkel, mits je bestelt bij een betrouwbare Nederlandse webshop. De keuze is aan jou, koop banden waar je goede ervaringen mee hebt. Houd wel rekening met winterbanden en zomerbanden, zeker wanneer je het hele jaar gebruikt maakt van jouw scooter.

 

Merk scooter

Ook fabrikanten van scooters maken gebruik van verschillende maten voor de band. Scooter fabrikanten maken veel modellen voor verschillende doelgroepen. Omdat modellen kunnen veranderen is een online lijstje niet altijd honderd betrouwbaar. We geven hieronder enkele diameter maten van populaire scooters, neem voor de zekerheid even contact op met de webshop.

 

  • Bij Sym gebruiken de meeste modellen een 10 inch scooter band.
  • Veel Tomos modellen hebben een 16 of 17 inch band voor de scooter nodig.
  • De Vespa Sprint rijdt op 10 inch banden.
  • Op de Vespa Primavera passen 11 inch scooter banden.
  • Voor de Yamaha Jog heb je 12 inch banden nodig.
  • De Zundapp R-50 heeft banden met een diameter van 10 inch.

 

Neem voor de zekerheid vooraf contact op met de leverancier

Scroll to top